میلاد مظهر علم و تقوا، حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار مبارک باد.
نام گذاری حضرت زینب سلام الله علیها
هنگامیکه حضرت زینب متولد شد، مادرش حضرت زهرا سلاماللهعلیها او را نزد پدرش امیرالمؤمنین علیهالسلام آورده و گفت: این نوزاد را نامگذاری کنید؛ حضرت فرمود: من از رسول خدا صلی الله علیه و آله در این کار پیشی نمیگیرم. در این ایام حضرت رسول صلی الله علیه و آله در مسافرت بودند. پس از مراجعت از سفر، امیرالمؤمنین علیه السلام به حضرت عرض کرد: نامی برای این نوزاد انتخاب کنید. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: من بر پروردگارم در این امر سبقت نمیگیرم. در این هنگام جبرئیل علیه السلام فرود آمد، سلام خداوند بزرگ را به پیامبر صلی الله علیه و آله ابلاغ کرد و گفت: نام این نوزاد را «زینب» بگذارید! خداوند این نام را برای او برگزیده است. آنگاه مصائب و مشکلاتی را که بر آن حضرت وارد خواهد شد بازگو کرد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله گریست؛ همانطور که هنگام ولادت امام حسین علیه السلام گریست و فرمود: هر که بر مصیبتهای این دختر بگرید مانند آن است که بر دو برادرش یعنی حسن و حسین علیهما السلام گریسته باشد.
وحضرت پیامبر توصیه فرمودند که این طفل را همواره گرامی بدارید؛ چون او شبیه جدهاش خدیجه کبری سلام الله علیها است؛ یعنی همانگونه که حضرت خدیجه سلام الله علیها در آغاز بعثت با شجاعت و فداکاری متحمل زحمات زیادی شد تا نهال نورسته اسلام حفظ و بارور شود، حضرت زینب سلام الله علیها نیز با صبر و ایثار و تحمل سختترین فشارها از به خطر افتادن اساس اسلام جلوگیری به عمل میآورند.
علم و معرفت حضرت زینب سلام الله علیها
حضرت زینب کبری سلام الله علیها علم خود را از طریق غیب و الهام و از طریق جد بزرگوارش، پدر ارجمند، مادر گرامی و برادران عزیزش علیها السلام دارد که متصل به وحی هستند.
درباره مقام علمی آن حضرت گفته شده: زینب سلام الله علیها در شهر علم پیامبر صلی الله علیه و آله رشد یافته سپس در دامن دروازه علم آن حضرت امیرالمؤمنین، علی علیه السلام بزرگ شده از سینه مادرش حضرت زهرا سلام الله علیها شیر مکیده و تغذیه کرده است و عمری را با دو امام بزرگوار که نواده رسول خدا صلی الله علیه و آله هستند به سر برده و آنان شهد علم را به کام او ریخته و به او چشانیدهاند. او گنجینه علوم آل محمدعلیهم السلام و نمونه فضایل آنان است.
فرم در حال بارگذاری ...